Moje trenutno stanje me vezalo za krevet i kolica, u potpunosti sam zavistan od drugih osoba. 😥😥

Vasilije Urošević (2001), je 2019. pao sa 4. sprata i zadobio frakture pršljenova sa posledičnom kvadriparezom teškog stepena, kao i subarahnoidalnu hemoragiju i ostao nepokretan. Bio je operisan u Urgentnom centru, i počeo je pomalo da pokreće ruke iz ramena i laktove, međutim donji ekstremiteti su oduzeti i ne pokreće ih. 

- Moje trenutno stanje me vezalo za krevet i kolica, u potpunosti sam zavistan od drugih osoba. Pokušaću da vam opišem kakav je to (ne)osećaj. To je utrnulost, unutrašnji osećaj mravinjanja, peckanja i žarenja, a nemogućnost pomeranja donjih ekstremiteta čini da se osećam kao da mi je telo zakopano u zemlju sa glavom, vratom i rukama van nje. Malo je stvari koje mogu sam da uradim, te me drugi kupaju, oblače, hrane, menjaju pelene, peru zube, itd. Teško mi je da opišem kako mi je i kakav život živim. Zamislite da želite nešto da pojedete, da je to na dohvat ruke, ali ne možete jer znate da ni kašiku ne možete da držite ili da presvučete mokru majicu. Teško mi pada što ne mogu da se bavim onim što najviše volim a to je muzika i režija! I bez obzira na sve, ne gubim veru i nadu u svoj oporavak sve dok postoji i najmanja šansa za njega. Šansa mi se pruža u Novom Sadu gde se radi operacija matičnim ćelijama, međutim, moja majka i ja nismo u mogućnosti da je finansiramo sami, pa bih želeo da zamolim sve koji su u mogućnosti da nam pomognu koliko mogu u našoj borbi za bolje sutra. Pošaljite SMS na 3800, podelite ovaj post, uplatite na račun Fondacije. HVALA SVIMA -priča Vasilije.

Rok za prvu operaciju (20.01.) matičnim ćelijama se bliži, i dalje smo u borbi, ali ono najvažnije do sada, dok vežba i dok je u programu on uz veliki napor pomera noge ili ih savija u kolenu. Kako doktori kažu, kod Vasilija postoje pokreti koji mogu i treba da se formulišu, a to može samo operacijom matičnim ćelijama za koju je potrebno 6.000 evra! Nakon operacije biće potrebna i rehabilitacija u iznosu od 4.500e za mesec dana!

OMOGUĆIMO VASILIJU DA RADI ONO ŠTO NAJVIŠE VOLI I DA PONOVO STANE NA SVOJE NOGE! 

Uplatom na dinarski račun:

165-7010855807-48, Addiko banka

160-6000000838286-13, Banka Intesa

Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko Pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem poruke na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD) Omogućeno je i onlajn doniranje preko kartice na našem veb sajtu.

Više informacija možete videti ovde:

https://www.pokrenizivot.com/doniraj/vasilije-urosevic/ 

https://www.instagram.com/p/CWSpJ20MqHE/

Autor: Redportal.rs

#Pomoć

#ljubav

#vasilije