Još jedna nova radost za dečicu 💖

Novak Đoković Fondacija je zvanično otvorila vrtić pri predškolskoj ustanovi „Sofija Ristić“ u Topoli, projekat koji je realizovan kroz saradnju sa Opštinom Topola. 😍

Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su su-osnivačica i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, direktorka predškolske ustanove Gordana Nidžović, predsednik opštine Topola Igor Petrović i zamenica predsednika opštine Jasna Vuković

Vrtić u Topoli je 49. po redu koji je Fondacija opremila, adaptirala i rekonstruisala. Glavni donator na ovom projektu je kompanija dm drogerie markt, jedna od najangažovanijih kompanija u zemlji.

Foto: fondacija novak djokovic

Površina celog objekta iznosi 850m2, dok je Fondacija u potpunosti rekonstruisala, adaptirala i opremila 250m2 – u sklopu kojih se nalaze dve radne sobe za 60 dece, kao i prateće prostorije, hodnik i toaleti. Fondacija je uz pomoć svojih donatora dodatno obezbedila izolaciju kompletne površine zgrade.

Prema rečima predstavnika lokalne samouprave, pokretanje inicijative od strane Fondacije učinilo je da se i Opština Topola aktivno uključi u radove, što je omogućilo da se zgrada koja potiče iz 70-ih godina prošlog veka dodatno modernizuje u svom trpezarijskom i kuhinjskom delu, sa novom telekomunikacijskom i internet vezom i grejanjem na gas.

Foto: fondacija novak djokovic

Ukupna vrednost projekta iznosi 15 miliona dinara - od čega je vrednost donacije Fondacije 11,5 miliona dinara - u okviru čega je 8,5 miliona odvojeno za izvođenje svih neophodnih radova, dok je do 3 miliona određeno za opremanje novih radnih i pratećih prostorija. Podršku su pružile i kompanije Henkel, Ceresit, Grubin, Enmon i Tarket.

- Predškolska ustanova "Sofija Ristić" prepoznata je po dugoj traidiciji. Proširivanjem kapaciteta, dobiće novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Novak Đoković Fondacija uvek stavlja dobrobit deteta u prvi plan, što na duže staze podrazumeva poboljšanje kvaliteta života čitave zajednice. Radujemo se što ćemo divnim domaćinima iz Topole i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom – i zahvaljujemo se Opštini i donatorima na odličnoj saradnji - izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.  

- Topola je sredina priznate tradicije i gostomprimstva, poznata i po vinogradima, kao i bogatom verskom i kulturnom značaju. Zbog ovih razloga, Novak Đoković Fondacija je odlučila da sa svojim partnerima uloži u ovaj vrtić i podstakne lokalne porodice da, zajedno sa svojom divnom decom - ostanu u Topoli i nastave da čine ovo mesto jedinstvenim. Naročito nas raduje što ćemo otvaranjem ovog vrtića listu čekanja svesti na minimum - dodala je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije. 

Foto: fondacija novak djokovic

- Saradnja sa Novak Đoković Fondacijom za nas predstavlja veliku privilegiju i čast. Naš vrtić je počeo sa radom 1985. godine, 40 godina posle osnivanja prvog zabavišta za decu u Topoli – i zahvaljujući dosadašnjoj podršci lokalne samouprave i od danas Novak Đoković Fondacije – proširili smo svoje kapacitete, povećali obuhvat dece i prerasli u ustanovu vrednu pažnje i za ponos građana Topole i okoline. Hvala vam što ste omogućili da naša deca provode vreme u prostoru koji je podsticajan, inspirativan, kreativan i moderan – i sigurna sam da će dugo pamtiti naše današnje druženje - istakla je Gordana Nidžović, direktorka PU “Sofija Ristić” iz Topole.

Foto: fondacija novak djokovic

- Ovim velikim gestom Novak Đoković Fondacije dobili smo ono što nam je bilo neophodno i prekopotrebno – smeštaj za našu decu u bezbednom i za boravak prijatnom prostoru – čime ćemo njihovo detinjstvo i odrastanje učiniti lepšim. Fondacija je i ovog puta ispunila jedan od svojih ciljeva – doprinela je obezbeđenju boljih uslova u našoj zajednici za odrastanje dece predškolskog uzrasta. U nadi da ćemo, zajedno sa Fondacijom, u narednom periodu učestvovati i pomagati realizaciju sličnih projekata u Opštini Topola – izražavamo našu neizmernu zahvalnost na ovakvom daru!” izjavila je zamenica predsednika opštine Topola Jasna Vuković.

Foto: fondacija novak djokovic

Novak Đoković Fondacija osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. To se postiže stvaranjem najkvalitetnijih programa i okruženja za učenje, u kojima je priliku da se usavršava imalo više od 2.200 vaspitača i učitelja. NDF je do sada rekonstuisala i izgradila 49 vrtića i pomogla više od 47.000 dece.

Foto: fondacija novak djokovic

Autor: redportal.rs

#Fondacija

#jelena djokovic

#novak djokovic

#vrtic