Dejan: Osećam se kao da nisam na zemlji, da lebdim

Am­bi­jen­tal­na le­po­ta sa jed­ne i du­hov­ni mir sa dru­ge stra­ne, te pri­su­stvo svetinja, manastir Tu­mane či­ne vred­nim ka­ko u du­hov­nom ta­ko i kul­tur­no-isto­rij­skom smi­slu. Ovaj bra­ni­čev­ski ma­na­stir osta­vlja di­van uti­sak sva­ko­me ko se u nje­mu na­đe, ple­ne­ći svo­jom le­po­tom i okru­že­njem u ko­me se na­la­zi, na­da­sve bu­du­ći sve­dok ve­re i tru­da jed­no­ga na­ro­da, kao i sve­ti­o­nik za bu­du­će Bo­ži­je car­stvo 🙏🏻.

Nadaleko je poznat po svojim čudima, te mu ljudi, sa različitim brigama, stalno dolaze.

Danas vam donosimo ispovest Dejana Minidića iz Brze Palanke:

Zovem se Dejan Minidić, iz Brze Palanke sam i želim da posvedočim o isceljenju moga oca koji je prošle godine u Beču imao operaciju aortinog zaliska na srcu i leve strane karotide. Komplikacije su nastale odmah posle operacije. Dva meseca je bio u komi, 3 meseca priključen na respirator, organi su počeli da otkazuju jedan za drugim: pluća, bubrezi, jetra, i lekari su digli ruke od njega. Rekli su da samo nekim čudom može ostati u životu 🙁.
Naravno, želeli smo da ga spasemo, tražio sam spas na sve strane i došao do bratstva manastira Tumane, gledajući o isceljenjima koja su se dešavala nakon posete manastiru. Stupio sam u kontakt sa bratstvom i krenule su molitve koje su čitane za tatu. Dobio sam ulje, vodu i ikonicu Svetog Zosima sa platnom. Molili smo se, prskali ga vodom, mazali uljem, ikonica je uvek bila kod njega 🙏🏻. Dan pre toga čuda koje će se desiti bio sam u bolnici, tata je ležao priključen na aparate i mi smo svi već razmišljali o drugom pravcu.
Sledećeg dana, nakon druge molitve koja je čitana u manastiru, otišao sam sa majkom u bolnicu. Otac je sedeo na stolici, pogledao nas je i počeo da se smeje kao da pre toga ničega nije bilo, da se ništa od toga nije sa njim dešavalo, kao da 2 meseca nije bio u komi 💗. Čovek: zdrav, prav, živ, nasmejan kao i pre operacije. Lekari su sami rekli da samo čudo može da ga spase i očigledno da ga je čudo tumanskih svetitelja spaslo i vratilo nama, podarivši mu da još bude sa nama i da život provodi u sreći i radosti.
Ovim putem želim da posvedočim i sada se ježim i glas mi treperi i presrećan sam što sam danas ovde da se na ovaj način zahvalim, da lično upoznam manastir, svetitelje i bratstvo tumanskog manastira, koji su zaista predivni. Želim svima da preporučim da posete ovu svetinju. Osećam se kao da nisam na zemlji, da lebdim. Ovo je poseban osećaj koji ne mogu da vam objasnim. Treba ga samo doživeti i želim svima da preporučim, dođite, posetite, otvorite dušu, pomolite se svetiteljima. Mi smo osetili isceljenje i svu sreću manastira i svetitelja Tumana 🙏🏻💗🤗.

Autor: redportal.rs

#manastir tumane

#tumane

#čudo