Zaključao sebe i samoubicu u kola

Kako prenosi portal Mondo, nadzorne kamere zabelećile su trenutak eksplozije ispred Ženske bolnice u Liverpulu na severozapadu Engleske. U eksploziji u taksi vozilu kada je bombaš samoubica aktivirao bombu, stradala je jedna osoba. Na sreću vozač taksija je preživeo, a izbegnuta je i veća tragedija s obzirom da se eksplozija dogodila ispred bolnice.

Na snimcima se vidi kako taksi vozilo ulazi u praking bolnice i eksplodira u trenutku parkiranja. Čini se da je taksista Peri, star 45 godina, bio talac bombaša i da je dao znak građanima da ne prilaze automobilu, jer se na snimku vidi kako samo par sekundi nakon eksplozije jedan čovek pretrčava ulicu i izvlači ga iz olupine.

Prema nezvaničnim informacijama, zapravo je taksista, po cenu sopstvenog života zaključao ubicu u automobilu i time sprečio da on utrči u bolnicu i aktivira bombu.

Građani veruju da se radi o terorističkom činu, da je meta zapravo bila katedrala u Liverpulu u kojoj je u trenutku napada bilo okupljeno dosta ljudi, ali da je zbog gužvi u gradu bombaš preusmerio taksistu ka bolnici u kojoj je nameravao da izrši krvavi pir.

IZVOR: YouTube / The Sun

Još uvek nisu poznati motivi eksplozije, kao ni to ko je bombaš samoubica, ali su zbog povezanosti sa slučajem uhapšeni muškarci u starosti od 21, 26 i 29 godina, na području Kensingtona u Liverpulu zbog umešanosti u eksploziji.

Autor: mondo.rs

#Engleska

#Heroj

#Liverpul

#bolnica

#samoubica

#sprečio

#taksista

#zaključao