Ukoliko želite novog kućnog ljubimca, a živite u stanu, ne očajavajte, ovo su psi koje možete da izaberete 😍

Iako znamo da je jedno od faktora za sreću i osnovne potrebe naših kućnih ljubimaca upravo dvorište, psi, naročito manjeg rasta, mogu biti veoma pogodni i za stan.

Slede predlozi pasa koji će vam ulepšati život i na koje se komšije neće mnogo žaliti.

Mops

Foto: Pixabay.com

Vrlo popularan ljubimac, ponekad lenj, ali i vrlo razdragan. Poznat je po tome i što obožava decu kao i ona njega. Ne zahtevaju puno fizičke aktivnosti, nisu skloni preteranom lajanju tako da neće uznemiravati komšije. Ne linjaju se previše, što je olakšavajuća okolnost izabrati ih za život u stanu. Iako po karakteristikama spadaju u tihe pse, inteligentni su, društveni, ali i tvrdoglavi.

Nemački špic

Foto: Pixabay.com

Ranije su samo bogati mogli sebi da priušte ovu glamuroznu rasu, ali danas je nemački špic dostupan svima. Ova razigrana rasa ima najduži životni vek među psima i do 16 godina. Iako su na prvi pogled vrlo umiljati, malog špica karakteriše neustrašivost i jak temperament.

Čivava

Foto: Pixabay.com

Sićušni pas vrlo snažnog temperamenta važi za jednu od najmanjih rasa na svetu i odlikuje ga hrabrost. Oni su odani, predani, živahni i brzi. Nisu zahtevni za održavanje, ali im treba omogućiti dosta fizičke aktivnoti.

Džek rasel terijer

Foto: Pixabay.com

Kao i svakog terijera, džek rasela karakteriše inteligencija i pouzdanost. S druge strane, oni imaju jak integritet, pa zahtevaju dosta rada i truda kako bi usmerili svoju narav. Tvrdoglavi su, živahni i definitivno će vas beskrajno usrećiti. Zahtevaju dosta fizičke aktvnosti.

Engleski buldog

Foto: Pixabay.com

Lenj, ali odan buldog, ako ga malo pokrenete, može biti razigran i aktivan. Idealan je za stan ukoliko želite neku malo jaču rasu, ali da nema sklonosti ka agresivnom ponašanju. Ne linja se i obožava decu.

Autor: redportal.rs

#Psi

#kucni ljubimci

#rase pasa

#stan