Potomak Romanovih oženio Italijanku koja je zbog njega prešla u pravoslavlje

Rusija ima tu čast da nakon više od celog jednog veka ponovo bude domaćin venčanja carske porodice Romanovih.

Potomak slavne ruske vladarske porodice Veliki vojvoda Georgij Mikhailovič Romanov danas se oženio Italijankom Rebekom Batini. Ceremonija venčanja odigrala se u hramu Svetog Isaka u Sankt Petersburgu.

Ovo je za Rusiju, ali i za ceo svet veliki događaj koji je privukao pažnju medija širom zemaljske kugle. Naime, nakon 120 godina prvi put se jedan Romanov venčava na teritoriji Rusije, što simbolično znači puno.

IZVOR: TW / @Reuters

Venčanju prisustvuje veliki broj zvanica, među kojima su i gosti iz vladarskih porodica poput bugarskog cara Simeona II, egipatskog kralja Ahmeda Fauda II, članovi belgijskog, italijanskog i pruskog vladarskog doma itd. Prisusni su bili i predstavnici crnogorske vladarske porodice Petrović, kao i predstavnici kuće Karađorđevića.

Mladoženja Georgij je sin knjeginje Marije Vladimirovne, žene koja se nalazi na čelu Carskog doma Romanova. Rebeka, inače ćerka italijanskog diplomate sa plemićkim poreklom, primila je pravoslavlje i dobila ime Viktorija Romanovna, u skladu sa viševekovnom ruskom carskom tradicijom.

Ova tradicionalna carska ceremonija trajaće 2 dana, a za proslavu i đakonije na njoj postaraće se Jevgenij Prigožin, koji je u Rusiji poznat pod nadimkom Putinov kuvar.

Autor: redportal.rs

#carsko venčanje

#potomak romanovih

#potomci romanovih

#romanovi

#ruska carska