Lekari su pripremili njegove roditelje na najgore 🥰

Beba rođena sa manje od pola kilograma proslavila je svoj prvi rođendan, iako su joj šanse za to bile jako male. Na taj način, ova beba je postala najranije rođena beba koja je preživela, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Ričard Skot Vilijam Hačinson rodio se 5 meseci pre vremena, a Ginis ga je prepoznao kao najranije rođenu bebu na svetu. Lekari su pripremili njegove roditelje na najgore. Ričard je rođen u dečijoj bolnici u Minesoti, 131 dan pre očekivanog roka, težak samo 11,9 unci i dug svega 26 cm. Ričard je bio toliko malen da su ga roditelji mogli držati na jednom dlanu.

Foto: Guinness World Records/Guinness World Records

- Kada su (njegov otac) Rik i Bet dobili prenatalno savetovanje o tome šta da očekuju sa bebom rođenom tako rano, naš neonatološki tim im je dao 0% šanse za preživljavanje. Znala sam da će prvih nekoliko nedelja Richardovog života biti veoma teško, ali osećala sam da će, ako bude uspeo da preživi to, preživeti - rekla je dr. Stejsi Kern, Ričardov neonatolog.

Foto: Guinness World Records/Guinness World Records

Zbog pandemije koronavirusa, Richardovi roditelji nisu mogli da prenoće kod njega u bolnici, a ni ostali članovi njegove porodice nisu mogli da ga posete. Tako su roditelji svakodnevno putovali od kuće do bolnice, piše CNN.

- Uverili smo se da smo tu da bismo mu pružili podršku. Mislim da mu je to pomoglo da prebrodi ovo jer je znao da može da računa na nas - rekao je Rik za Ginisovu knjigu rekorda.

Foto: Guinness World Records/Guinness World Records

- Dan kada je Ričard otpušten iz NICU-a bio je tako poseban dan. Sećam se da sam ga podigao iz krevetića i samo sam ga držao sa suzama u očima. Nisam mogla da verujem da je to isti onaj dečačić koji je nekada bio tako bolestan, da sam se bojala da možda neće preživeti. Isti taj dečačić koji mi je nekada stajao na dlanu, sa kožom toliko prozirnom da sam mogla da vidim svako rebro i organ u njegovom majušnom telu. Nisam mogla da ga ne stisnem i kažem mu kako sam ponosna na njega - rekla je Kern.

Beba je 5. juna proslavila svoj 1. rođendan okružena porodicom i njihova 3 psa. 🎉🎈

- Još uvek smo iznenađeni zbog toga. Ali srećni smo. To je način na koji možemo podeliti njegovu priču kako bismo podigli svest o prevremenim porođajima - rekla je Bet o tome kako je Ričard srušio rekord.

Foto: Guinness World Records/Guinness World Records

Autor: redportal.rs

#1. rođendan

#Ginisova knjiga rekorda

#ROĐENDAN

#beba

#prevremeno rođene bebe