Ekološka svest na ispitu

Danas je zaustavljeno odlaganje otpada na bari reva posle niza protesta, a takvu odluku je donelo rukovodstvo grada Beograda. Bara Reva se nalazi na teritoriji prigradskog naselja Krnjača.

Grad Beograd je na tom mestu postavio rampu koja će onemogućiti građevinske mašine da priđu zaštićenom području i odlažu otpad.

- Nema potrebe da aktivisti stražare na Revi, otpad se više neće odlagati iako privremena deponija na tom području postoji već decenijama - rekao je Vesić i dodao da je bilo predviđeno da se u tom naselju gradi postrojenje za preradu građevinskog otpada, kako bi se dobijao materijal za gradnju puteva.

IZVOR: TW / @fmMaestro1

- Gradi se postrojenje za preradu građevinskog otpada koji će moći da preradi oko 200.000 tona otpada godišnje, neophodno nam je više takvih postrojenja kao i mesta za odlaganje otpada - naglasio je Vesić.

Važno je da se reši problem odlaganja kako se ne bi zagušio glavni grad, kaže Vesić i dodaje se Beograd razvija i da nije rešenje zaustaviti razvoj i gradnju stanova kao i drugih objekata.

Autor: kurir.rs / redportal.rs

#bara reva

#otpad

#protest

#šut