Humani gest najboljeg svetskog tenisera

Prošle godine u najvećem jeku pandemije koronavirusa isplivala je vest da će svetski broj 1 Novak Đoković donirati novac u cilju proizvodnje Teslinog aparata napravljenog 1906. godine i da će se besplatno ispostaviti bolnicama širom zemlje.

Foto: Wikipedia.org

Poznati pulmolog profesor doktor Branimir Nestorović tada je otkrio nameru srpskog tenisera koji se zainteresovao za ovaj projekat, ponudio novac za aparat koji će se koristiti u sportskoj medicini.

- Mi ćemo posle kad sve ovo prođe tek čuti oko prizvodnje domaćeg aparata na bazi Teslinog kalema. Skupila se grupa neobičnih ljudi, ima i inženjera i kakav je Novak, on se ponudio da to finansira i pokloni svim bolniciama - govorio je Nestorović.

Foto: redportal.rs/M.V

Nedavno je poznati profesor Nestorović otkrio da Novak želi da upiše studije integrativne medicine upravo kod Nestorovića. Studije počinju u septembru ove godine:

- Krećemo od septembra s master studijama intergrativne medicine. Novak se oduševio, kaže: "Hoću da upišem, biću 1. generacija!" Rekoh mu, ma ti nisi doktor, ali...Strašno je "napaljen" na to i želi da upiše - rekao je dr Nestorović za Kurir.

Nestorović je ranije ispričao da je Novaka lečio kad je imao 11 godina i da se tada videlo da će biti najbolji teniser.

- Rekao mi je: Ja ću biti najbolji na svetu. Mislim da je to rekao sa 13 godina. Rekao je sa toliko ubeđenja. Došao sam kući i rekao ima 1 klinac koji je tako rekao da će biti najbolji na svetu, da je to delovalo stvarno - priznao je Nestorović.

Autor: redportal.rs / kurir.rs

#branimir nestorovic

#medicina

#novak djokovic

#teslin aparat