Pomoći drugome u nevolji zna i životinja, nekada čak i bolje od čoveka 👇🏻

Omiljeni kućni ljubimac jedne južnoafričke porodice skoro se udavio nakon što se okliznuo i upao u dvorišni bazen dok vlasnici nisu bili kod kuće. Srećom, u blizini je bio još jedan pas koji je primetio problem i spasio svog manjeg prijatelja.

Incident se dogodio u kući u gradu Boksburg u Južnoj Africi. Bajron Tanarajen, vlasnik kućnih ljubimaca, rekao je za novinare da su on i njegova supruga u početku bili zbunjeni kada su se vratili kući i pronašli pse mokre.

- Pokušali smo da potražimo tragove gde je pas mogao da pokvasi glavu. Mislili smo da je možda umočio glavu u vodu, ali u kući nije bilo nereda koji bi podržao ovaj scenario -rekao je Bajron.

Porodica je nakon toga odlučila da proveri svoje sigurnosne kamere, a onda je otkrila da je manji pas Čaki upao u bazen. Srećom, veći pas Džesi bio je u blizini i radio je na izbavljanju Čakija na sigurno.

IZVOR: YT / News24

- Bilo je to dirljivo gledati - rekao je Tanarajen, dodavši:

- I danas dok gledamo video još uvek nas muči misao o tome šta bi se moglo dogoditi da Džesi nije bila tamo.

Njoj je bilo potrebno 34 minuta da uspešno izvuče Čakija iz bazena. Očigledno je vlažno krzno manjeg psa neprestano uzrokovalo njegovo ispadanje iz Džesinih usta.

- Zaista sam ponodsn na nju, s obzirom na to da je najmlađa. Naši psi znaju kako da plivaju, ali uvek plivaju s nama, a ne kad mi nismo s njima - zaključio je Bajron.

Otkako se dogodio ovaj incident, porodica je odlučila da postavi ogradu oko bazena.

Autor: redportal.rs

#pas heroj

#pas izvukao iz bazena

#pas pomogao prijatelju

#pas spasio od davljenja