Sjajna vest

Sigurno ste čuli za malog Gavrila Đurđevića koji je ujedinio Srbiju. On ima samo 7 meseci i boluje od smrtonosne bolesti spinalne mišićne atrofije koja ga sprečava da se pokreće i vrši osnovne životne funkcije.

Lek za njegovu bolest postoji, ali je najskuplji na svetu i košta ogromnih 2.500.000 evra, koje Gavrilovi roditelji ne mogu da prikupe sami, zato su se obratili za pomoć ljudima velikog srca, koji su se ubrzo odazvali!

Njegova borba je počela pre više od mesec dana, ali se brzo pročula i probudila u ljudima empatiju i želju da pomognu!

Kapitenska traka Kristijana Ronalda koja je prodata za 65.000 evra za malog Gavrila bila je pokretač i nada da će se novac za lečenje obezbediti što pre. Sportisti su počeli da daju svoju opremu na licitiranje, javne ličnosti su donirale i pozivale ljude da pomognu, ekipa filma Južni vetar pokrenula je licitaciju za Marašev kombinezon iz 2. dela filma koji je prodat za 4.100 evra, i još mnogo toga.

Zaista se cela Srbija ujedinila i pomogla da porodica Đurđević prikupi 1. milion za svog dečaka.

- Podelite sliku da svi vide lepu vest. Skupljen je prvi milion ❤️ Možemo to još bolje jer ovakav tim može sve 💪 973 na 3030 sms SRB 1432 poziv mtel BiH human973 na 455 CH - stoji u opisu objave.

View this post on Instagram

A post shared by Za Gavrilovu pobedu (@zagavrilovupobedu)

IZVOR: IG / @zagavrilovupobedu

Verujemo da će se humanost dobrih ljudi ovim tempom nastaviti i da će mali Gavrilo uspeti da dobije lek koji će mu spasti život.

Ukoliko i vi možete da pomognete pošaljite SMS 973 na broj 3030, za Gavrilovu pobedu! 💪💪💪

Koliko su se sportisti ujedinili, kao i cela Srbija možete pročitati u tekstovima ispod:

Autor: redportal.rs

#gavrilo djurdjevic

#humanost

#milion

#za gavrilovu pobedu