Ne brinite ukoliko imate ovakvog psa pored sebe 🐶

Jedan pas iz Kanade proglašen je herojem u tamošnjim medijima, jer je zaštitio svoju vlasnicu kada se ona iznenada onesvestila na ulici, blokirajući put i ostajući pored mlade žene dok nije stigla pomoć.

Porodica Mur iz Otave spasila je i udomila jednog psa dok je još bio mlađe žensko štene i verovatno se nikada nisu nadali da će im taj pas koga su nazvali Klover uzvratiti uslugu, spasavajući život nekoga od ukućana. Ali pre nedelju dana 21-godišnja Hejli Mur šetala je svog psa po naselju kada je počela da je hvata nesvestica, nakon čega se srušila na ulicu.

Nezgoda se desila odmah ispred njihove kuće, a na ulici u tom trenutku nije bilo nikoga ko bi mogao da mladoj dami ukaže pomoć, ali komšijska sigurnosna kamera je snimila šta se dalje dogodilo.

IZVOR: TW / @CTVNews

Na tom snimku se vidi da je Klover ostala pored Hejli, nadgledajući automobile koji prolaze. Nakon toga je ovaj jednoipogodišnji pas uspeo da se oslobodi povoca iz ruku vlasnice i otrči na sred puta kako bi blokirao prolaz kamionu koji je nailazio.

- Bilo je zaista impresivno, pas mi je ustvari zakrčio put. Nekako se dovukla na ulicu da blokira moj kamion - rekao je vozač Driden Outvej.

Outvej je nakon što je zaustavio kamion i video devojku kako leži na ulici pojurio ka njoj, a zatim pozvonio na vrata najbliže kuće. Nakon toga prevrnuo je Hejli na leđa, ukazavši joj pomoć.

Klover je sve to vreme budno posmatrala i brinula, dodao je Driden.

- Sve vreme dok je išla ulicom, bacala je pogled na Hejli. Nije odvraćala pogled od nje. Držala se podalje od mene, ali se uverila da je njen vlasnik dobro i to je bilo neverovatno - setio se Outvej.

Komšinica Danijel Pijon pritrčala je u pomoć čim je uočila situaciju, rekavši da je Klover napustila to mesto tek kada je pomoć stigla.

- Moglo bi se reći da je nije želela napustiti čak i kad smo bili s njom, ali mislim da joj je jednostavno palo na pamet da moram da idem kući da im kažem da joj treba pomoć. Dobro je što imaju psa, jer joj je ona vrlo dobar prijatelj - rekla je Pijon za CTV.

Hejlin tata Rendal Mur rekao je kako je trenutak spoznaje da je njegova ćerka ugrožena bio zastrašujuć.

- Kada su komšije pokucale na naša vrata, bili su izbezumljeni, a naš pas Klover lajao je kao lud - objasnio je.

Ubrzo je stigla i medicinska ekipa, a Hejli je na sreću na kraju bila sasvim u redu. Iako Murovi nisu sigurni šta je izazvalo napad, Hejli kaže da je zahvalna što veruje da Klover pazi na nju.

- Ako se ovo opet ponovi, osećam se 10 puta sigurnije i znam da će biti tu za mene - rekla je ponosna vlasnica o svom psu zaštitniku.

Autor: redportal.rs

#herosjki pas

#pas heroj

#pas iz kanade

#pas zaštitnik

#spasio vlasnicu

#zaštitnički pas