Nakon sticanja diplome Filološkog fakulteta Sandra Angelovski se zaposlila uobrazovnom centru i pokazala svima da godine nisu bitne da se snovi ostvare.

Sandra Angelovski iz Beograda upisala je sa 42 godine Filološki fakultet i završila ga na Katedri za srpski jezik i književnost. Sada ima 48 godina i svima daje primer da se upornost zaista isplati i da je za ostvarenje snova ponekad dovoljna jaka želja i trud.

Iako je bila poslovno ostvarena, iako ima supruga i odraslog sina, Sandra je uvek imala osećaj kao da joj nešto nedostaje.

- Vrlo mlada sam se ostvarila kao supruga i majka i bavila sam se našim porodičnim poslom, ali sam nekako uvek imala osećaj da nisam kompletna. Po završetku fakulteta sve kockice su se složile i taj osećaj je nestao - pričala je Sandra.

Ona tvrdi da je za svaki uspeh bitna i podrška onih koji su vam najbliži.

- Bilo je teških trenutaka, neprospavanih noći, prolivenih suza nad literaturom i pitanja „šta će meni sve ovo u životu“, ali kada vidite da vaš sin podjednako sa vama živi vaše studentske dane, kada dobijete neizmernu podršku supruga, sestre, majke, sve to mnogo lakše prebrodite - priseća se ona i dodaje:

- Moja odluka da nastavim obrazovanje najmanje je iznenadila moju mamu, jer ona zna koliko sam oduvek bila ambiciozna. Kod nje se nije postavljalo pitanje „da li ću“ nego „kada ću“ - ističe Sandra Angelovski.

Foto: Kurir

Čak ni generacijski jaz između nje i njenih kolega nije poljuljao Sandrinu odluku i rešenost da upiše i završi fakultet.

- Imala sam tu sreću da budem prihvaćena i da dobijem punu podršku kako od svojih mlađih kolega, tako i od profesora. Smatrala sam da ja, bez obzira na moje godine, imam podjednaku obavezu, kao i svi ti mladi ljudi, prema profesorima i fakultetu od onog momenta kada sam ga upisala. Sa nekim kolegama sam postala veliki prijatelj.

S porodicom je vodila privatni biznis, ali posle sticanja diplome zaposlila se u obrazovanom centru Triangl.

- Smatram da je obrazovanje jedino što nikada niko ne može zaista da vam oduzme. Materijalno dođe i prođe, preko noći možete sve da izgubite kao i da dobijete, ali ono znanje koje posedujete je samo vaše i samo vi odlučujete šta ćete sa njim.

Sve mlade ljude, predstojeće generacije, a i ljude u njenim godinama i one starije, Sandra podržava da ostvare svoje ambicije i ovom svojom pričom daje vetar u leđa mnogima.

- Ne postoji nesavladivo gradivo, ne postoje barijere, granice, samo ukoliko nešto dovoljno jako želite i ako se za to trudite. A ako uz sve to još imate i podršku vaš najbližih i prijatelja, za vas ne postoje prepreke - završava Sandra.

Autor: redportal.rs

#Sandra Angelovski

#Studiranje

#fakultet