Kum im bio SLUČAJNI PROLAZNIK 😅

Ron Golighty ima 100 godina, a njegova supruga Beryl 98. Upoznali su se kada je on imao samo 16, a ona 14 godina te su od tog trenutka nerazdvojni. Ove godine su proslavili 80. godišnjicu srećnog braka, piše klix.ba.

- Čim sam ga videla, znala sam da ću se udati za njega. Nakon što smo se upoznali, nekoliko dana kasnije smo ponovo razgovarali i prošetali, odmah smo bili par - izjavila je Beryl.

Par se venčao u rodnom gradu Harrogateu 1941. godine dok je Ron bio na dopustu iz vojske tokom Drugog svetskog rata. Dolazak kući mu je 2 puta otkazan pa je morao tražiti specijalnu dozvolu zbog venčanja. Sve je obavljeno na brzinu tako da nije bilo ni fotografa da ovekoveči trenutak venčanja, a Ron je za kuma izabrao slučajnog prolaznika. 😅💪

- Venčali smo se 1941. godine, tada sam imala 18 godina. Nije me ni zaprosio, samo smo razgoarali o budućnosti u kojoj ćemo biti venčani. Nije bilo romantične prosidbe niti je kleknuo na jedno koleno. Samo smo počeli planirati venčanje - otkrila je Beryl.

Par ima 2 kćerke, 6 unučadi, 10 praunučadi i 1 prapraunuka. Osamdesetu godišnjicu braka su proslavili 8. januara, a dobili su i čestitku od kraljice Elizabete. To je ukupno 4. koju su dobili od kraljice, a Ronu mnogo znači jer je nekada bio stražar ispred Buckinghamske palate.

Beryl kaže da je tajna srećnog braka u komunikaciji i rešavanju nesuglasica i problema.

- Nema para koji se ne svađa, ali mi to uvek rešimo. Razgovaramo o problemima, mislim da je to ključ. Morate komunicirati, mislim da to ljudi danas ne rade dovoljno. Mladi smo se zaljubili i danas smo zaljubljeni - dodala je ona.

Njihova dugovečnost je rezultat zdravog načina života i mnogo vežbe.

Autor: klix.ba

#Baka i deka

#Kako sačuvati brak

#Najduži brak na svetu

#Razvodi