Mesta u kojima je magija stvarna 🎇

S vremena na vreme, pojavi se knjiga (najčešće bude serijal) koja obrne igricu. Gospodar prstenova postavio je osnovu za novu generaciju ljubitelja fantastike.

Godinama kasnije, serijal o Hariju Poteru popularizovao je fantazijske drame za mlade i odrasle, i otvorio je put za bezbroj knjiga koje danas postoje.

Hari Poter oblikovao je detinjstvo čitave generacije , a knjige će sigurno čitati generacije koje dolaze. Nakon ogromnog ostvarenog uspeha knjige, kreiran je i film koji je ostvario neverovatan uspeh.

Foto: Printscreen /oceandraw.com

Za one koji žele da osete magiju u stvarnom svetu, postoji mnogo destinacija u kojima ćete se osećati kao da ste na filmu.

Pogledajte koja mesta svaki Potterhead mora da poseti bar jednom 👇🏻:

Magični svet Harija Potera u Orlandu

U magičnom svetu Harija Potera u Orlandu možete da se prošetate dobro poznatom ulicom "Diagon Alley", da posetite ostrvo avantura koje se nalazi u Hogmsidu.

Foto: Printscreen /oceandraw.com

U Orlandu možete da letite tj. vozite na Hipogrifu ili da pobegnete iz banke Gringtos. Ovo je jedino mesto u svetu u kom ćete moći da vidite Hogvorts Ekspres i Knight Bus.

Dok se budete šetali poznatom ulicom, moći ćete da posetite prodavnicu Vizlijevih, da promenite pare u banci Gringots, kupite štapić kod Gregorovića, ili neki nameštaj kod Borgin i Brksa.

IZVOR: YT / Universal Orlando Resort

Magični svet Harija Potera u Holivudu

Foto: Printscreen /oceandraw.com

U Holivudu se većinski nalaze iste atrakcije kao u Orlandu, ali u malo manjem obimu.

U Hogsmidu ćete moći da naručite šolju butterbeer-a. Ukoliko ogladnite, možete da sednete u Tri metle i probate neka tradicionalna engleska jela.

Takođe, ovde imate priliku da kupite štapić kod Olivandera, ili da probate neki slatkiš u Haniduksu (prodavnici slatkiša).

IZVOR: YT / Universal Studios Hollywood

Porto, Portugal

Za one koji nisu znali, dok je pisala prvu knjigu o Hariju, J. K. Rouling je živela u Portugalu.

- Tokom tih prvih nedelja u Portugalu, napisala sam ono što će kasnije postati moje omiljeno poglavlje u prvoj knjizi "Ogledalo žudnje", i nadala sam se da ću , kada se budem vratila iz Portuala, imati gotovu knjigu u mojim rukama. U stvari, imala sam nešto bolje moju ćerku Džesiku - rekla je Roulingova o svom boravku u Portugalu.

Roulingova je često posećivala Livraria Lello biblioteku, koja je prilično slična onoj koja se nalazi u Hogvortsu. Pogotovu, ove krive stepenice.

Foto: Printscreen /oceandraw.com

IZVOR: YT / Triple P: People Places Palates

Hari Poter Studio u Londonu

Naravno, za fanove Harija Potera, Velika Britanija spada u ono najlepše za kraj.

Za poslednju destinaciju, obavezno morate da posetite Hari Poter Studio u kom možete da prođete kroz turu Snimanje Hari Potera gde ćete videti kostime, rekvizite i setove koji su korišćeni tokom snimanja.

Foto: Printscreen /oceandraw.com

Takođe, moći ćete da vidite Veliku salu (The Great Hall), ormar ispod stepeništa, kup iz čarobnjačkog turnira, ogledalo žudnje i bezbroj drugih stvari koje bi svaki fan ovog čarobnjaka hteo da vidi.

IZVOR: YT / Travel Insider

Autor: Nora Burchette / redportal.rs

#Hari Poter

#Putovanje

#destinacija

#film

#knjiga