Šta je retrogradni Merkur i kako se ispoljava?

Iako su naučnici pobili sve teorije o tome kako Merkur utiče na ljude i situacije, u svetu se rasplamsava histerija kada nam se bliži period u kome je ova planeta retorgradna.

Po nekim tradicionalnim shvatanjima sve što je unazad, naopako i drugačije od očekivanog - ne može biti dobro. Zapravo, Merkur nikad ne ide unazad. On se toliko brzo kreće da stvara iluziju da se kreće unazad.

Period retrogradnog Merkura je vreme kada svi najavljuju probleme u komunikaciji i tehnologiji, izbijanje svađa i nesporazuma, gubitak dokumenata, padanje ispita, loše ocene, otkazivanje sastanaka, kvarove na automobilu itd. Pored gore navedenih problema, postoji i ona druga strana - psihološka. Ovo je period kada se svi osećaju nemoćno, kao da ih niko ne razume, i mnogi tvrde da je ovo period u kom su anksioznost i negativne misli pojačane.

Takođe, nemojte biti iznenađeni ako vam u život ušeta neka osoba iz prošlosti ili dobijete ponudu da se vratite na neki stari posao. Očekujte kašnjenja kada su u pitanju putovanja i sastanci.

Ako ste od onih koji veruju u retrogradni Merkur i njegove posledice, iskoristite priliku da preokrenete ovo u sopstvenu korist. Iskoristite ovaj period da preispitate i završite neke planove i prigrlite ono što se naizgled čini kao haos.

Kako se, po tom pitanju, osećaju ljudi na mrežama?

IZVOR: TW / @Lidija1307

IZVOR: TW / @frcokla1

IZVOR: TW / @tarot_bejb

IZVOR: TW / @manepane_

IZVOR: TW / @mutav_plovak

IZVOR: TW / @svemirce

Retrogradni Merkur je počeo 14. oktobra, a završiće se 04. novembra 2020. godine.

Autor: redportal.rs