Nikola drugima rado daje savete i razbija stereotipe da su auto-mehaničari neobrazovani i neuki jer je on odličan đak. 😎

Obrenovčanin Nikola Jovanović ima samo 13 godina, voli automobile i zna svašta u vezi sa njima.

On je, moglo bi se reći, najmlađi serviser u Srbiji, piše RTV Mag. Kad gleda prave velike majstore trudi se, kaže, da im ne smeta, ali da što više nauči od njih. Nikola drugima rado daje savete i razbija stereotipe da su auto-mehaničari neobrazovani i neuki, jer je on odličan đak. 😎

Voli automobile, a da svoja znanja i vještine rado deli sa drugima znaju oni koji su rado posjetili njegov Jutjub kanal.

- Prvo treba da zna taj posao da radi jer ima dosta majstora koji ne znaju, koji će samo napraviti veći problem. I treba da ima adekvatan alat - objašnjava koji su preduslovi za to da se postane dobar u tom poslu.

Mnoge tajna zanata saznao je od svojih sugrađana, ali i od jutjubera, u čije se redove sam i priključio. 💪

- Pokušavam da ne smetam, ali da saznam što više. Najviše volim kad odem tamo, snimim poučan video i ja još nešto naučim. Ako vidim da auto loše vergla, znam da je akumulator - navodi šta je nučio u radionicama.

IZVOR: YT / RTV Mag

Kaže i da svaki vozač mora da zna dve stvari - da promeni gumu i da napuni akumulator, piše Telegraf.

- Što se tiče akumulatora, stoje dve kleme, odvrnu se šrafovi na njima, i samo se zamijeni. A i gumu mogu da promenim, to treba svako da zna - kazao je.

Cilj mu je, navodi, da informiše ljude i da neko od njega ponešto i nauči. Znače mu i pohvala i kritika, jer je spreman da se razvija. Odličan je učenik sedmog razreda, igra folklor. 😊

- Ljudi govore da drugi postaju mehaničari kad su neobrazovani… Ja sam odličan u školi - rekao je navodeći da još uvek ne zna čime će se baviti, ali jasno rušeći predrasude.

Autor: RTV Mag / Srpskainfo

#Nikola Jovanović

#Obrenovac

#automehaničar