Stari Dom kulture izgoreo je u požaru 2016.

Iz lokalne samouprave saopštavaju da će na zgarištu starog Doma kulture koji je izgoreo u požaru 2016. biti sagrađen novi Dom kulture koji će biti lepši i veći od prethodnog. Novi objekat će imati blizu 600 kvadrata.

Kako je rečeno građanima Ravnog sela, opština Vrbas je izdvojila 160 miliona dinara za izgradnju novog Doma kulture. Ugovor o finansiranju potpisali su Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, koji je tokom posete Ravnom selu izjavio:

Prioritet opštine Vrbas su ljudi u svakoj mesnoj zajednici. Krenuli smo od Ravnog Sela, ali tu nećemo stati. Ovih 160 miliona koje ulažemo u izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, deo su našeg velikog investicionog plana za ovu godinu vrednog preko milijardu i petsto miliona dinara. Izgradićemo i rekonstruisati domove i ustanove kulture, i drastično unaprediti komunalnu infrastrukturu u svakoj mesnoj zajednici, i podići kvalitet života naših sugrađana.

Ravno selo može da se pohvali Kulturno umetničkim društvom Šove, tamburaškim orkestrom Čuperak u kom svira čak 70-oro i dece i čestim književnim večerima na kojima su učestvovali Mirajana Bobić Mojsilović, Nele Karajlić, Vesna Dedić.

Više o opštinskim planovima vezanim za ovu ustanovu možete pogledati OVDE.

Autor: redportal.rs

#Dom kulture

#Vrbas

#grad

#ravno selo