Donacija Grada Beograda

Grad Beograd donirao je Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj 100.000 evra pomoći, kako bi obezbedila mobilne stambene jedinice za selo Majske poljane pored Gline.

U Petrinju i Glinu večeras stiže 12 mobilnih kuća od 30, koliko je kupila Mitropolija zagrebačko-ljubljanska Srpske pravoslavne crkve.

Grad Beograd je pozvao svoje sugrađane da se uključe u prikupljanju sredstava za ugrožene sunarodnike u Hrvatskoj koji su pogođeni razornim zemljotresom.

IZVOR: FB / Goran Vesić

Dan nakon razornog zemljotresa, koji je 29. decembra 2020. pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, Srpsko narodno veće je pokrenuo humanitarnu akciju "Banija je naša kuća", u kojoj se prikupljaju sredstva na poseban žiro račun.

U četvrtak 31. decembra, podeljeno je prvih 10 kontejnera koji su otišli unesrećenima u Majske poljane, Knezovljane, Gornju Bačugu, Donji Klasnić, grad Glinu i selo Moštanicu, saopštilo je Srpsko narodno veće.

U saradnji s Mitropolijom zagrebačko-ljubljanskom, koja je vrlo aktivna u pomoći Gornjokarlovačkoj eparhiji nadležnoj za područje pogođeno potresom, animiraju se privredne i druge strukture iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Autor: redportal.rs

#Petrinja

#Zemljotres

#pomoć srbima

#u hrvatskoj