U jedinici intenzivne medicine

GOSPIĆ: Mlada porodilja (22) preminula je u Hrvatskoj posle 4. porođaja, a bolnice u Gospiću, gde se porodila, i u Zadru u koju je prevezana, negirale su odgovornost lekara, javljaju Nezavisne.

Direktor gospićke bolnice Sandra Čubelić rekla je da je porod protekao standardno, ali da je porodilja imala uraslu placentu, što završava teškom komplikacijom.

Prema njenim rečima, nije bilo lekarskih grešaka, navode hrvatski mediji.

Specijalista anesteziologije, reanimacije i hitne medicine zadarske bolnice Edi Karuco rekao je da je pacijentkinja u ponedeljak, 7. novembra, posle podne bila kod njih na merama intenzivnog lečenja i da je upoznat sa slučajem.

Na pitanje da li vidi elemente lekarske greške, odgovorio je: "Ni blizu."

Karuc je naveo da je pacijentkinja umrla u jedinici intenzivne medicine Opšte bolnice Zadar, nakon što joj je tokom krvarenja odstranjena materica da bi se zaustavilo krvarenje, a ona je potom razvila hemoragični šok i u takvom stanju prevezena u Zadar.

Čubelićeva je rekla da je u bolnici u Gospiću rodbina porodilje verbalno napala ginekologe i da je došla policija, kao i da lekari razumiju teške okolnosti i da neće podizati tužbu.

Ona je negirala da je bilo fizičkog sukoba iako se radilo o teškoj i neugodnoj situaciji jer su lekari, kako je navela, "učinili sve za pacijentkinju i novorođenče", ali, istakla je, "ponekad se dogode takve fatalne situacije".

Dvadesetdvogodišnja žena iz mesta Gornje Vrhovine kod Otočca preminula je 7. novembra u Opštoj bolnici Zadar, odakle je dovezena iz bolnice Gospić nakon što je rodila 4. dete.

Autor: nezavisne.com

#Gospić

#Hrvatska

#porodilja