Stanovništvo u panici

Danas u popodnevnim časovima, na mobilne telefone stanovnika Zapadne Grčke, stigle su poruke upozorenja zbog očekivane oluje koju su nazvali Bogdan.

Obaveštenje se odnosi na stanovnike Jonskih ostrva (osim Zakintosa), Epira, Aitoloakarnanije, dok je poruka sa broja 112 upućena i stanovnicima Patrasa i okoline, prenosi Blic.

Kako se navodi u poruci upozorenja Civilne zaštite, za naredna 24 časa predviđaju se moguće opasne vremenske pojave, obilne padavine i grmljavina.

Ovom porukom Civilna zaštita poziva stanovnike da izbegavaju nepotrebna kretanja u opasnim vremenskim uslovima i da poštuju uputstva nadležnih.

- Podseća se da će se vreme pogoršati od ponedeljka uveče, jer će se nevreme pod nazivom BOGDAN koje je pogodilo Italiju kretati ka našim krajevima - obavestila je Civilna zaštita, prenosi Katimerini.

Iz tog razloga, EMI je izdao hitno upozorenje o pogoršanju vremena. Tačnije, u utorak (27.9.2022.) Grčka će biti pogođena jakim pljuskovima i olujama, koje će biti praćene jakom grmljavinom, lokalnim gradom i veoma jakim vetrom.

Službe područne jedinice Krf stavljene su u stanje povećane pripravnosti, a u saopštenju, koje je izdato nakon vanredne sednice Uprave, navodi se da je odlukom viceguvernera Krfa Kostasa Zorbasa naređeno da iz preventivnih razloga neće raditi škole svih razreda.

Autor: blic.rs

#Oluja

#bogdan

#grcka