Zakazana važna sednica Skupštine

Na inicijativu Demokratskog fronta u petak 2. septembra biće održan sastanak lidera tri koalicije, radi dogovora o izboru nove Vlade Crne Gore, a istog dana treba da bude održana i sednica Skupštine na kojoj će se odlučivati o nepoverenju predsednici parlamenta.

Poziv da prisustvuju sastanku dobili su lideri stranaka koje su činile koalicije Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo. Potvrde da će učestvovati u razgovorima do sada su stigle od Vladimira Jokovića iz Socijalističke narodne partije, Marka Milačića iz Prave Crne Gore, Gorana Danilovića iz Ujedinjene Crne Gore, Maksima Vučinića iz Radničke partije, kao i iz stranaka koje su okosnica Demokratskog fronta, a u načelu i Dritan Abazović iz Ujedinjene reformske akcije.

Iz redova Demokratske Crne Gore Alekse Bečića nije bilo potvrde da će uzeti učešće na ovom sastanku, a njihovih predstavnika nije bilo ni na sastanku u istom formatu uoči glasanja o nepoverenju Vladi Dritana Abazovića.

Slaven Radunović iz Nove srpske demokratije je poručio da ukoliko ne dođe do dogovora tri koalicije, jedino rešenje jesu vanredni parlamentarni izbori. Ranije je Simonida Kordić, poslanica Demokratskog fronta, izjavila da mesto premijera pripada Andriji Mandiću, predsedniku Nove srpske demokratije, kao lideru najveće političke stranke u okviru Demokratskog fronta, koalicije Za budućnost Crne Gore, kao i druge dve koalicije koje su pozvane na pregovore.

Autor: redportal.rs

#Demokratska Crne Gore

#Demokratski Front

#Nova srpska demokratija

#Za budućnost Nikšića

#andrija mandić

#skupština crne gore

#vlada crne gore