Mladi Kosova zaslužuju pravo na liberalizaciju viznog režima, slobodu putovanja i velike snove, poručila je Dua

Dua Lipa postala je počasna ambasadorica tzv. Kosova. Titulu joj je dodelila predsednica Vjosa Osmani, prenosi Index.hr.

- Danas sam Dui Lipi dodelila titulu počasne ambasadorke Republike Kosovo jer ona nastavlja odavati počast našoj zemlji na svakom svom nastupu. Zahvalila sam joj u ime svih građana Republike Kosovo za sve što je učinila i nastavlja činiti da se naš glas čuje širom sveta - poručila je Osmani na Fejsbuku uz fotografije s ceremonije na kojoj su bili i roditelji slavne pevačice.

- Danas, zbog Due i njene obitelji, ne postoji nitko ko ne zna za Kosovo - dodala je i naglasila da je tzv. Kosovo trenutno, zbog festivala Sunny Hill, "centar svetske kulture".

- Hvala, Dua, i dobro došla kući - poručila je još Osmani.

ČAST MI JE

Titulom ambasadorke pohvalila se i pevačica na svojim profilima na društvenim mrežama.

- Čast mi je i privilegija moći predstavljati svoju zemlju u celom svetu i nastaviti raditi na globalnoj težnji da se napravi razlika. Mladi Kosova zaslužuju pravo na liberalizaciju viznog režima, slobodu putovanja i velike snove - poručila je Dua.

Njenu objavu lajkala su brojna poznata imena, među kojima su i Donatela Versaće te Yolanda Hadid, koje su se oglasile i u komentarima.

Inače, Dua Lipa, koja od detinjstva živi u Velikoj Britaniji, redovito ističe povezanost s tzv. Kosovom.

Autor: Index.hr

#Donatela Versaće

#Dua Lipa

#Kosovo i Metohija

#Vjosa Osmani