Srbija ponudila pomoć u gašenju

Nakon višesatne borbe sa vatrom i vetrom, vatrogasna ekipa Herceg Novog, uz pomoć kolega iz Kotora i Tivta, uspela je da stavi pod kontrolu požar na Žvinjama.

- Imamo za sada dovoljno kamiona, vode. Gasi se stalno, za sada je sve pod kontrolom... Najvažnije je da ni ljudstvo niti objekti nisu za sada ugroženi - rekao je dežurni smene u Službi zaštite i spasavanja Đuro Cvjetković za Novski portal.

Vatrogasci su, kazao je, i dalje na terenu, ali je grad bezbedan. Požar je izbio jutros oko 10 sati najverovatnije ljudskom nepažnjom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u pripravnosti, pratimo situaciju sa požarom u Herceg Novom, rekao je ministar Filip Adžić i istakao da je pomoć u gašenju ponudila i Srbija.

- Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje su na terenu. Ministarstvo odbrane je stavilo na raspolaganje svoje vazduhoplove, dok je sa našim partnerima iz Hrvatske predsednik opštine (Herceg Novi) Katić obavio razgovor i ponuđena je pomoć ukoliko zatreba intervencija iz vazduha - rekao je Adžić.

Ocenio je da je situacija na požarištu znatno bolja u odnosu na jutros.

- Sve državne i lokalne institucije ostvaraju koordinaciju u cilju zaštite građana - rekao je Adžić, preneo je portal RTCG.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#herceg novi