RTRS: Nastali smo u teško vreme, u skromnim uslovima i sa ograničenim kapacitetima, sa osnovnim ciljem da se čuje verodostojna informacija.

Televizija Republike Srpske proslavlja 30 godina postojanja. Sve je počelo 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik iz banjalučkog studija, prenose Nezavisne.

- Nastali smo u teško vreme, u skromnim uslovima i sa ograničenim kapacitetima, sa osnovnim ciljem da se čuje verodostojna informacija. Televizija je rasla zajedno sa Republikom Srpskom i izrasla u Javni servis Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS). Iz improvizovanog studija u Banskom dvoru Televizija je preselila u moderno opremljen RTV dom u Banjaluci, a svaka modernizacija rađena je uz ogromnu podršku institucija Republike Srpske - saopšteno je iz RTRS-a.

Ističu da je, emitovanjem programa 24 časa dnevno na RTRS i RTRS plus kanalu, Radiju Republike Srpske i portalu rtrs.tv, RTRS jedan od glavnih izvora informisanja u Republici Srpskoj.

- Osim Informativnog programa, realizujemo i brojne emisije iz oblasti kulture, sporta, zabave, obrazovanja, dečijeg i verskog programa. Dokumentarni filmovi RTRS-a emitovani su na brojnim međunarodnim festivalima. Sa šest Informativno-tehničkih centara i razgranatom mrežom dopisništava, pokrivamo cijelu teritoriju Republike Srpske - navode u saopštenju.

Autor: Nezavisne

#BANJALUKA

#Banski dvor

#RTRS