Očekuje se da će Abazović sa patrijarhom razgovarati o aktuelnoj političkoj i institucionalnoj krizi u Crnoj Gori i Temeljnom ugovoru između SPC i crnogorske vlasti

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović večeras je na sastanku sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u Beogradu, potvrdio je Građanski pokret URA tu informaciju za agenciju Tanjug.

Abazović, koji je predsednik tog građanskog pokreta, u Beograd je doputovao komercijalnim letom, a sa njim je i funkcioner Građanskog pokreta URA Zoran Mikić, prenose Vijesti.

Očekuje se da će Abazović sa patrijarhom razgovarati o aktuelnoj političkoj i institucionalnoj krizi u Crnoj Gori i Temeljnom ugovoru između SPC i crnogorske vlasti. Ranije danas Vlada Crne Gore je usvojila informaciju i iskazala apsolutnu spremnost za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, u najkraćem vremenskom roku.

- Ovaj proces je prošao kroz nekoliko faza usaglašavanja i iz ugla Vlade je potpuno spreman za potpisivanje - rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sednici usvojila informaciju i iskazala apsolutnu spremnost za potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, u najkraćem vremenskom roku, saopštio je na Tviteru premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Podsetimo, Mitropolija crnogorsko-primorska SPC saopštila je da nije dala podršku niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, kako su naveli, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama.

Autor: redportal.rs

#Dritan Abazović

#Patrijarh Porfirije

#beograd

#sastanak