Dodik je kazao da je Cvijanović jedna od najvažnijih ličnosti u novijoj političkoj istoriji i da je ponosan na nju 💕

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kazao je da su tokom protekle posete SAD predsednicu Republike Srpske Željku Cvijanović "nagovarali“ da preuzme mesto lidera njegove partije SNSD-e, prenosi Dan.

Dodik je u intervjuu za ATV kazao da je to učinio specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Dodik je demantovao navode pojedinih medija u Crnoj Gori da je to uradio nekadašnji američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, nazivajući ih špekulantima. 

Za Grenela je rekao da zna da je to neki "Trampov čovek". 

- Rekli su joj "Dobro bi bilo da otkačiš Dodika", a ona je njima rekla "Vidite li vi da sam ja ozbiljna žena" - kazao je Dodik. 

Mediji su pisali da je u svu priču bio umešan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, po pisanju i tvrdnji medija, nudio Grenelu da pomogne Dodikov politički pad. 

- Grenel više nije važan u američkoj politici. To je urađeno kako bi se održala tema i napravila diskusija u okviru SNSD. Kada se vratila iz SAD, Željka mi je rekla da su je ubeđivali da prihvati da bude predsednik SNSD-a. Željku dobro znam, reč je o osobi koja je sa stanovišta onoga kako se zalaže za Republiku Srpsku jedna od najvažnijih u našoj novijoj političkoj istoriji. Mi smo najbliži saradnici. Kao tandem godinama smo učinili mnoge dobre poslove za srpski narod i Srpsku - zaključio je Dodik. 

Dodik je kazao da je Cvijanović jedna od najvažnijih ličnosti u novijoj političkoj istoriji i da je ponosan na njen pristup, energiju i emociju kojima brani interese Srpske.

- Uvek sam bio ponosan na njen pristup, energiju i emociju kojom je branila naše interese kada smo zajedno bili u Briselu, SAD i na brojnim konferencijama. Željka je čovek kojem bih sada poverio da vodi Srpsku i da za 10 godina dođem i znam da će u međuvremenu učiniti sve najbolje za Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

Autor: Dan

#Gabrijel Eskobar

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

#ricard grenel

#Željka Cvijanović