Zahtev je upućen zbog toga što je Šukalo svojim nedoličnim ponašanjem naneo štetu ugledu Vladi Republike Srpske

BANJALUKA: Vlada Republike Srpske održala je danas telefonsku sednicu na kojoj je, zbog nedoličnog ponašanja kojim je naneo štetu ugledu Vladi Republike Srpske, razrešila Marka Šukala dužnosti pomoćnika generalnog sekretara za pravne i opšte poslove, pišu Nezavisne novine.

Takođe, predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik doneo je danas odluku o isključenju Marka Šukala iz stranke zbog nedoličnog ponašanja kojim je narušio ugled ove političke partije.

- Izricanjem ove mere Šukalu prestaje članstvo u svim organima stranke - saopšteno je iz SNSD-a.

Podsetimo, tokom racije u lokalima tokom proteklog vikenda u Banjaluci policija je drogu pronašla i kod Marka Šukala, zbog čega je generalni sekretar Vlade Republike Srpske uputio zahtev Vladi za udaljenje iz republičkih organa uprave.

Zahtev je upućen zbog toga što je Šukalo svojim nedoličnim ponašanjem naneo štetu ugledu Vladi Republike Srpske.

Zbog ovog događaja je i Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, rekao da su šokirani zbog ponašanja Marka Šukala, koje su ocenili kao apsolutno nedopustivo jer nanosi štetu svim časnim ljudima u SNSD-u. 

To, kako je naveo Kovačević, neće i ne može biti tolerisano.

- Zbog spekulacija u javnosti, želim da kažem da on nikada nije bio deo Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH - objavio je Kovačević na Tviteru.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapisli su Marka Šukala zbog posedovanja 0,80 grama kokaina i 1 tablete ekstazija tokom racije u jednom banjalučkom lokalu. 

Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka, rekla je da su proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih dela i prekršaja, izvšili racije u 3 ugostiteljska objekta u Banjaluci.

- Prilikom racije zbog posedovanja opojne droge uhapšeni su A. P. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,40 grama kokaina, M. Š. iz Gradiške kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,80 grama kokaina i jedna tableta ekstazi i I. J. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,83 grama marihuane - istakla je Mučibabićeva.

Autor: Marko Mišić

#BANJALUKA

#Marko Šukalo

#Milorad Dodik

#Vlada RS

#ekstazi

#kokain