Ništa joj, kaže, ne fali, jedino joj je samoća teška. 😪

Ekipa RTRS posetila je Persu Vuković u bilećkom selu Meka Gruda koja je udaljena dvadesetak kilometara od Bileće, prenosi RTRS.

Tesni putevi vode do uglavnom praznih kuća. Mladi su iz ovog sela trbuhom za kruhom otišli odavno, pa su u kamenem hercegovačkim kućama ostali samo oni najstariji.

Pedeset i kusur godina Persa je meštanin Meke Grude. Ovde se udala, izrodila i školovala decu. U potrazi za poslom potomci su, kako to obično biva, napustila rodnu grudu, odselili se u Srbiju gde i sada žive. Otkad joj je umro muž pre 7 godina, ova Hercegovka je ostala jedini čuvar ognjišta. I ništa joj, kaže, ne fali, jedino joj je samoća teška. 😪

- Na selu uvek ima posla i obaveza. Volim što ima posla, dan mi bude ispunjeniji, a sati brže prolaze - napominje baka Persa.

Persa je dokaz da i treća životna dob uz sve izazove i poteškoće koje nosi može biti ispunjena zadovoljstvom i radošću. Nekad je za osmeh dovoljna topla reč slučajnog prolaznika, a ono za šta se živi svaki naredni dan su deca i unuci, njihove dolaske željno isčekuje.

IZVOR: YT / RTRS

Autor: redportal.rs

#Hercegovina

#Meka Gruda

#Persa Vuković

#RTRS