Provokacija naših južnih suseda

Novi most preko reke Pčinje na regionalnom putu kod Kumanova nazvan je "Cvet Srebrenice", saopštila je Vlada Severne Makedonije.

Kako se navodi, taj most koji spaja sela Donje Konjare u Opštini Kumanovo i Srednji Konjari u skopskoj progradskoj opštini Petrovec je sa 133 metra najduži most koji povezuje regionalne puteve u Severnoj Makedoniji.

Uvid u radove na izgradnji mosta, koji su u završnoj fazi, danas je napravio premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zajedno sa poslanikom Zećirom Ramčilovićem, koji je dao inicijativu da se nazove „Cvet Srebrenice“.

- Na inicijatuvu poslanika Zećira Ramčilovića, Vlada je donela odluku da se postave table sa tim nazivom mosta, čime šaljemo poruku sećanja i osude svakog genocida da se ne bi zaboravio i ponovio - rekao je Zaev.

Premijer Severne Makedonije je napomenuo da se obilazak mosta Cvet Srebrenice poklapa sa Medjunarodnim danom Bošnjaka koji pripadnici te zajednice u Severnoj Makedoniji proslavljaju 28. septembra.

- Bošnjaci su sastavni i neraskidiv deo bogatstva naše multietničke, multikulturne i multikonfesionalne države i njihov doprinos u izgradnji i negovanju našeg ‘Jednog društva za sve’ je isključivo značajan - istakao je Zaev.

Most Cvet Srebrenice u Donjem Konjaru je, kako je saopšteno, koštao nešto više od 60 miliona denara. Širok je 7,96 metara, ima dve kolovozne trake i dva trotoara koja ispunjavaju sve standarde za odvijanje saobraćaja i pešaka.

U završnoj fazi je postavljanje „elastične ograde“, a u potpunosti će biti završen postavljanjem kandelabri.

Autor: redportal.rs

#Severna Makedonija

#cvet srebrenice

#most