Predsednik oštro kritikovao SPC i vladu Crne Gore

Aktuečni predsednik Crne Gore Milo Đukanović se obratio građanima svoje zemlje preko svog profila na društvenoj mreži Fejsbuk, a povodom današnjeg ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

U svom obraćanju, Đukanović je ocenio da je mitropolit Srpske pravoslavne crkve osramotio tron Sv. Petra Cetinjskog, kao i da su građani danas svedočili velikoj sramoti vlade Crne Gore.

- Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, pre svega vojske i policije i potpuno nepotrebnom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj prestonici, vlada Crne Gore je obezbedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno ogromne većine građana Cetinja i značajnog dela građana Crne Gore - rekao je Đukanović u obraćanju.

On je dodao da bi samo ljudi bez dostojanstva sebi mogli da dozvole da se, kako je rekao, helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog.

Da podsetimo, mitropolit Joanikije je danas ustoličen u Cetinjskom manastiru i pored napora političkih aktivista, tzv. komita, da to spreče postavljanjem barikada na ulazu u ovaj grad.

Obraćanje Mila Đukanovića u celosti možete pogledati ovde: 👇

IZVOR: FB / Milo Đukanović - @predsjednikcg

Autor: redportal.rs

#Milo Đukanović

#cetinje

#manastir

#mitropolit joanikije