Aktuelno: Ekstremistički svetosavski kult nije poželjan na Cetinju-

Ekstremistički svetosavski kult krvi i tla, poznat pod imenom Srpska pravoslavna crkva i njen lider Porfirije Perić danas žele da započnu simbolički ritual okupacije Crne Gore i njenu asimilaciju u takozvani ”srpski svet”, prenosi portal Aktuelno.

Završnica ovog fašističkog čina okupacije planirana je da bude obavljena sutra ujutro na Cetinju, kada bi šef crnogorske filijale SPC Joanikije Mićović uz prisustvo Perića trebalo da sedne na tron crnogorskog vladara Svetog Petra Cetinjskog. Time bi simbolički bila obeležena okupacija Crne Gore koja je počela 30. avgusta prošle godine.
Ovaj paramilitaristički kult i njihovi paganski rituali su samo batina u rukama političkih, obaveštajno-bezbednosnih centara sa sedištem u Beogradu. Potpomognuti zvaničnom hegemonističkom politikom Moskve na izborima prošle godine uspeli su da kapitalizuju ogromne napore uložene u propagandu, laži, pritisak i terensko delovanje u okviru specijalnog rata protiv Crne Gore.
Danas u Podgorici počinje i završetak ritualne okupacije oslabljene države koju ova zlokobna sila izvodi po diktatu iz Beograda, a simbolički je planirana da se završi sutra ujutro na Cetinju.

Autor: Aktuleno

#Patrijarh Porfirije

#cetinje

#joanikije mićović

#spc