Nagradom Srce Sarajeva biće nagrađeni filmovi iz takmičarskog programa: igrani film, dokumentarni film, kratki film i studentski film

SARAJEVO: Ceremonija crvenog tepiha počinje večeras u 19.30 sati, a u 20.00 u Narodnom pozorištu održaće se ceremonija dodele nagrada 27. Sarajevo film festivala. Festivalska publika će ceremoniju dodele nagrada moći da prati uživo u programu BHRT-a.

Nagradom Srce Sarajeva biće nagrađeni filmovi iz takmičarskog programa: igrani film, dokumentarni film, kratki film i studentski film 🎬🎥.

Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, biće dodeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/-ku, za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade. 

Takođe, biće proglašena i dobitnica Specijalne nagrade za promicanje rodne ravnopravnosti, nove nagrade Sarajevo film festivala otvorene i za filmove i rediteljke van takmičarskih sekcija, odnosno i iz drugih programa i sa drugih teritorija, pod uslovom da se radi o 1. dugometražnom filmu.

Partnerske nagrade biće dodeljene istog dana u 12.30 č. na Festivalskom trgu.

Dvadeset sedmi Sarajevo film festival se završava sutra, 20. augusta, projekcijama nagrađenih filmova i svetskom premijerom filma TOMA Dragana Bjelogrlića.

Autor: redportal.rs

#Festival

#Sarajevo film festival

#ceremonija crvenog tepiha

#film