Optužio DPS da je krao televizore, krave i napadali ljude

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović odgovarao je u Skupštini na pitanje poslanika, a u svojim odgovorima ocenio je da je DPS aktivni učesnik ratova devedsetih godina prošlog veka i da ako je neko stvarao “srpski svet”, to je ta partija.

On je odgovarajući na pitanje Dragutina Papovića (DPS) zašto je URA u koaliciji sa političkim partijama čiji je cilj stvaranje “srpskog sveta”, koji predstavlja opasnost za Crnu Goru, rekao da je DPS prvobitnu akumulaciju stvorila iz ratnog profiterstva“.

- Ljudi koji vas predstavljaju…Išli ste, krali ste televizore, krave i napadali ljude po regiji i sad pričate o tome - kazao je Abazović.

On je kazao da se zalaže za evropski svet i evropsku Crnu Goru, te da Papoviću možda smeta što se nacionalno ne izjašnjava kao on.

- Znam da ste istoričar, ali…bavite se stvarima koje treba da prevaziđemo svi zajedno…Ako je neko stvarao taj srpski svet, vi ste , vaša partija, učesnici ratova 90-ih - kazao je.

On je istakao da “potpaljivanje vatre” i atomizacija društva samo šteti Crnoj Gori.

- Vi atomizacijom želite stvarno da doprinesete srpskom svetu. Stvaranjem neprijatelja i gde ih nema…Vi to radite, jer je to jedini element politike kojim možete da kontaminirate široke narodne mase - rekao je.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#DPS

#Dritan Abazović

#srpski svet