Zajedno sa njim ide i ministar spoljnih poslova Crne Gore

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović prisustvovaće komemoraciji žrtvama zločina 11. jula u Srebrenici, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Hamdija Fejzić, predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 26. godišnjice, kako oni nazivaju, genocida u Srebrenici.

On je kazao da je Organizacionom odboru stigao službeni dopis kojim je potvrđen dolazak delegacije iz Crne Gore u Srebrenicu.

Na sednici Organizacionog odbora 21. juna, član odbora Ćamil Duraković kazao je da je upućen poziv delegaciji iz Crne Gore, nakon što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o zabrani negiranja genocida.

- Najvažnija delegacija koja će biti u Srebrenici 11. jula ove godine su upravo ovi poslanici koji su inicirali usvajanje Rezolucije u Parlamentu Crne Gore, kao i predsjednik Crne Gore kojeg ćemo definitivno pozvati. Nama je to jako važno, jer je to zemlja regiona, dok neki drugi susjedi još uvijek negiraju genocid, iako su zemlje Evrope i svijeta to davno usvojile - kazao je Duraković.

Skupština Crne Gore usvojila je 17. juna Predlog Rezolucije o Srebrenici.

Autor: vijesti.me / redportal.rs

#11. jul

#Crna Gora

#Genocid

#abazović

#ide

#rezolucija

#srebrenica