Prva poseta posle 27 godina

Prvi susret gradonačelnika Sarajeva i Banjaluke, Benjamine Karić i Draška Stanivukovića, protekao je vrlo emotivno. Ovo je ujedno i prvi susret gradonačelnika ova dva grada u posleratnom periodu.

IZVOR: TW / @stanivukovic_d

Od samog trenutka susreta, gradonačelnici su razmenili zagrljaje i poklone, ali i poruke mira i suživota.

- Ovo je poseta od istorijskog značaja, poseta kojom nove generacije šalju poruku mira i pruženih ruku, poseta koja će najviše uticaja imati na budućnost - poručili su.

Karić i Stanivuković su najmlađi gradonačelnici ova dva grada.

- Kad kažem da se 28 godina čekao susret dva gradonačelnika gradova koji su udaljeni tri sata vožnje, onda je logično da sam ponosan da sam domaćin jednog takvog ljudskog susreta - izjavio je Stanivuković novinarima posle sastanka sa Benjaminom Karić u Banjaluci.

Dodao je da su gradjani Banjaluke i Sarajeva „birali nove ljude da donesu nova vremena“.

- Nova vremena su došla, a prijateljstvo je imperativ“, ocenio je Stanivuković.

Najavio je da će uskoro on da poseti Sarajevo, navodeći da će Banjaluka od Sarajeva kao znak prijateljstva dobiti dečje igralište.

- Mi smo predstavnici mlade generacije političara koji žele gledati napred, koji bez obzira na različite stavove žele saradjivati. Mi želimo pokazati da možemo drugačije od dosadašnje 30-godišnje politike koju gradonačelnik Stanivuković i ja nismo kreirali - istakla je Karić.

IZVOR: TW / @stanivukovic_d

Autor: n1info.rs / redportal.rs

#BANJALUKA

#Benjamina Karić

#Draško Stanivuković

#gradonačelnica sarajeva

#u poseti