Demohrišćanska partija se očekuje u avgustu

Lider Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je da će premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić formirati svoju stranku, na Veliku Gospojinu, 28. avgusta.

- Za Veliku Gospojinu, 28. avgusta, njegov pokret Ne damo Crnu Goru prerašće u Demohrišćansku stranku. Očigledno je da je ekspertska vlada bila lansirna rampa za formiranje političkog subjekta u kojem će biti premijer, da li kao predsednik ili možda kao osnivač, a na njenom čelu Milojko Spajić - izjavio je Knežević na Prvoj televiziji.

Knežević svoju tvrdnju bazira na činjenici da je pokret Ne damo Crnu Goru učestvovao na lokalnim izborima u Nikšiću i Herceg Novom, gde je osvojio po jedan mandat.

- To je neka, u ovom trenutku realna politička snaga, ali dok se ne izmeri sa strankom Alekse Bečića, teško možemo proceniti da li je to realno političko uporište premijera Krivokapića - ocenio je Knežević.

Informacija da akutelni premijer formira stranku nije prvi put u javnosti, provlači se već neko vreme. Međutim, ovoga puta konkretno dolazi posle jakog sukoba i zaoštravanja odnosa sa Demokratskim frontom zbog odbijanja potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Autor: redportal.rs

#Zdravko Krivokapić

#demohrišćanska partija

#osniva

#stranku