Dolazi portugalska fado diva Mariza

BANJALUKA: Prvi internacionalni muzički festival Banjaluka fest biće održan na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula. Na festivalu će nastupati: portugalska fado zvezda Mariza, Rade Šerbedžija, Stefan Milenković, Amira Medunjanin, Zvonko Bogdan i Bojan Zulfikarpašić.

Velika scena tvrđave Kastel za potrebe festivala biće posebno prilagođena tako što organizatori pripremaju sedeću platformu, kojom će utvrđenje na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom. 🎶🎤

Svečano otvaranje Festivala obeležiće koncert svetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića i sastava Camerata Novi Sad.

Među poznatim imenima, koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel, najviše pažnje svakako privlači fado diva Mariza. Čuvena Portugalka proslavlja više od 2 decenije muzičke karijere. Upravo će u okviru svoje slavljeničke turneje posetiti i Banjaluku.

IZVOR: YT / Mariza

Biljana Čigoja, direktorka Banjaluka festa, izrazila je veliko zadovoljstvo što će se konačno održati 1. izdanje festivala, koji je bio planiran za 2020. godinu, ali je zbog pandemije koronavirusa morao biti odložen. Istakla je:

Uz velike zvezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mesta dobrih susreta. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banjaluka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu.

Od 6. jula do 10. jula na velikoj pozornici nastupiće i glumac-muzičar Rade Šerbedžija i Zapadni Kolodvor, Zvonko Bogdan i Veliki tamburaški orkestar, Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Autor: redportal.rs

#Amira Medujanin

#BANJALUKA

#Banjaluka fest

#Biljana Čigoja

#Bojan Zulfikarpašić

#Kastel

#Mariza

#Zvonko Bogdan

#rade šerbedžija

#stefan milenković