Nakon ubistva pobegao

SARAJEVO: Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Timura Kadića na 15 godina zatvora zbog ubistva 67-godišnjeg Halima Buljubašića, noćnog čuvara farme pilića u Hadžićima. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Prema potvrđenim informacijama, Kantonalni sud u Sarajevu je prvostepenom presudom osudio Kadića, a konačna kazna će biti potvrđena drugostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu.

Timur Kadić je uhapšen početkom aprila 2020. godine zbog sumnje da je 31. marta u ulici Resnik, opština Hadžići, nožem naneo više teških telesnih povreda Buljubašiću, koji im je odmah podlegao.

Nakon ubistva, Kadić je pobegao, međutim, pripadnici policije vrlo brzo su ga uhapsili nedaleko od mesta događaja. Prilikom hapšenja, na mestu ovog stravičnog događaja istražitelji su pronašli nož kojim je ubijen nastradali, a veruje se da je motiv ubistva bio koristoljublje.

Nakon hapšenja, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu protiv Kadića 12. juna 2020. godine.

Nešto ranije, postupajuća tužiteljka predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora osumnjičenom Kadiću zbog opasnosti od bekstva, te zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Autor: V. K.

#Sarajevo

#UBISTVO

#presuda