Medojevićeva inicijativa propala?

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić nije došao na kontrolno saslušanje, koje je za danas zakazano na Odboru za bezbednost i odbranu, a u pismu koje je uputio, premijer kaže da bi i da nije imao ranije preuzetu obavezu razmislio da li da se odazove pozivu ovog skupštinskog tela, prenela je podgorička Pobjeda.

Saslušanje Krivokapića je inicirao poslanik DF-a i predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Osim Krivokapića na saslušanje su pozvani ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić, v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. direktor Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović.

Inicijativa Medojevića se odnosi na tranzit cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori, koju je Odbor prethodno prihvatio.

Ministar Milojko Spajić, takođe je obavestio članove Odbora da neće doći na saslušanje.

Direktor ANB je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, službeno odsutan, pa ni on neće prisustvovati sednici.

Predsednik Odbora Milan Knežević kazao je da je ova sednica sazvana u skladu sa poslovnikom, Ustavom i zakonom.

- Odluka premijera i ministra Spajića da ne dođu govori o tome da je ova tema bila škakljiva, problematična i kompleksna jer insinucaije i osnove sumnji koje je Medojević izneo, bili su prilika da obojica saopšte svoja saznanja i demantuju ono što je lider PzP izjavljivao - rekao je Knežević.

Knežević je odložio sednicu dok se ne pojave Spajić i Krivokapić.

Knežević je rekao i da je "Milo Đukanović, takav kakav je dolazio 2 puta u skupštinu, i 2 puta po 5 sati odgovarao na pitanje pred Odborom".

- Javnost neka proceni što nisu došli a mislim da nakon ovog njihovog nepoštovanja skupštine je jasno da i neki drugi nadležni organi bi trebali da se pozabave ovom problematikom - rekao je Knežević.

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je pismo članovima skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, koji su na prethodnoj sednici održanoj 31. maja zakazali kontrolno saslušanje predsjednika Vlade, prenose podgoričke Vijesti.

Predsednik Vlade, koji danas nije izašao pred poslanike, u pismu je naveo da odluka Odbora o njegovom saslušanju nije utemeljena na Ustavu, zakonu, niti Poslovniku Skupštine, te da ga ni na koji način ne obavezuje.

Poručio je da su pitanja koja su pokrenuta i optužbe na njegov račun "veća neistina i besmislica čak i od nezajažljivog apetita za funkcijama onoga ko takve besmislice plasira u etar".

Autor: Tanjug / redportal.rs

#knežević krivokapića

#krivokapić medojević

#krivokapić saslušanje

#medojević krivokapića

#medojević skupštinski odbor

#skupštinski odbor saslušanje