Sve se dogodilo u mehaničarskoj radnji

SOKOLAC: Mirko Kovačević iz Sokoca uhapšen je zbog sumnje da je slučajno ubio komšiju Radomira Đerića (62) tako što se u Đerićevoj mehaničarskoj radnji sapleo o blatobran te pao, nakon čega je pištolj, koji je imao u džepu, opalio i pogodio Radomira.

Ovo je potvrdilo više sagovornika Nezavisnih novina, koji dodaju da zasad sve ukazuje na to da je reč o nesrećnom slučaju.

- Sve se događalo u Đerićevoj mehaničarskoj radnji, gdje je Kovačević došao da traži neki deo za traktor. Dok su tražili taj deo, Mirko se sapleo o neki blatobran koji je bio na podu, te je pao i prilikom pada pištolj koji je imao u džepu je opalio i pogodio Đerića. I Đerićev sin, koji je bio u susednoj prostorji, potvrdio je da sukoba nije bilo - istakao je jedan od sagovornika navedenog portala, upućen u detalje istrage.

Izvori ističu da je i sam Kovačević, nakon hapšenja, a tokom saslušanja, ispričao da nije imao nameru da ubije Đerića.

- Čovek se, naravno, kaje zbog svega. Jako teško je to podneo. Nije imao nameru. On je, dakle, dao izjavu u prisustvu branioca i ništa nije poricao. Kovačević je, inače, porodičan, ozbiljan čovjek, i ima 50-ak godina - rekao je sagovornik Nezavisnih.

Kovačević je u policijskim prostorijama, nakon čega će, najverovatnije, biti predat Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, koje će odlučivati o tome da li će zatražiti da bude pritvoren.

Uz navođenje inicijala, iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrdili su da su njihovi pripadnici uhapsili Kovačevića, kojeg sumnjiče za ubistvo Đerića.

- Ubistvo je prijavljeno Policijskoj stanici Sokolac, u ponedeljak oko 13.30, nakon čega je izvršen uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca - naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

Kako su dodali, u toku je dokumentovanje 2 krivična dela, a to su ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

- M. K. će uz izveštaj biti predat Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalje postupanje - naveli su iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Autor: Dragan Sladojević

#Sokolac

#komšija

#nesreća