Policajci su primetili da je više osoba u vozilu i da je vozilo počelo naglo da ubrzava pokušavajući da im pobegne

Troje crnogorskih državljana J. P. (25), S. A. (24) i A. I. (33) uhapšeni su nedaleko od italijanskog grada Trsta zbog sumnje da su učestvovali u švercu turskih migranata, pišu Vikend novine.

Kako prenose italijanski portali, granična policija Trsta nakon kraće potere uhapsila je J. P. u čijem je automobilu, crnogorskih registarskih oznaka, pronađeno šest turskih državljana, od kojih su dva bila u gepeku.

- Patroli Granične policije zapao je za oko automobil sa crnogorskim tablicama zbog neprilagođene brzine kojim se kretao, tako da su odlučili da ga prate u pograničnom području u mestu Rabuiese. Pored toga, policajci su primetili da je više osoba u vozilu i da je vozilo počelo naglo da ubrzava pokušavajući da im pobegne, nakon čega su uključili rotaciju i krenuli u poteru - pišu italijanski mediji.

Kako navode, vozilo crnogorskih tablica kretalo se velikom brzinom, ali su policajci uspeli da vide gde je skrenulo i nastavili su u tom pravcu deaktivirajući svetlosne i zvučne uređaje.

- U jednom trenutku, policajci su videli kako je automobil, kojeg su pratili, ušao na parkiralište firme Wartsila u mestu Bagnoli della Rosandra. Postupajući oprezno, policajci su prišli automobilu i nakon provere vozaču su stavljene lisice, a turski državljani su smešteni u migracioni centar - navode italijanski mediji.

Pretresom vozila kojim je upravljao J. P. pronađena su dva pasoša na ime dvoje crnogorskih državljana, žene i muškarca, koji su nakon provjera, izvršenih u saradnji sa lokalnim sedištem policije, pronađeni u gradskom hotelu. Dalja istraga otkrila je njihovu umešanost u krijumčarenje turskih migranata, tako da su S. A.(24) i A. l. (33) uhapšeni i osumnjičeni za pomaganje u švercu migranata.

Autor: Volim Podgoricu

#Krijumčarenje

#Trst

#migranti