Srbija odvaja sredstva za naše ljude gde god da žive

Srbi u Federaciji BiH nisu sami dok je solidarnosti Srbije i brige o njima, poručio je v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

Gujon se tokom posete Drvaru sastao sa rukovodstvom ove opštine, predstavnicima udruženja i sveštenstvom iz Drvara i Glamoča, prenosi RTRS.

Na sastanku predstavnici udruženja iz oblasti sporta, kulture i poljoprivrede iz Drvara upoznati su na koji način mogu da konkurišu kako bi dobili novčana sredstva za rad svojih organizacija, udruženja i klubova.

Dve decenije Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu finansira projekte udruženja Srba iz regiona. Ukupan budžet za ove projekte iznosi 900.000 evra, a konkurs će biti raspisan sledećeg meseca.

- To je nešto što radimo iz godine u godinu i pokazujemo da država Srbija odvaja sredstva za naše ljude gde god da žive i da oni nisu sami. Želimo da pokažemo solidarnost i brigu o njima - rekao je Gujon.

Poseta Gujona dokaz je da je Srbija i dalje prisutna na ovim prostorima i da nesebično pomaže, poručila je načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

- Svaka podrška, bilo kojem poslovnom, privrednom ili nevladinom subjektu na području naše opštine je indirektna podrška budžetu opštine, jer samim tim omogućuje i smanjuje izdatke koje bismo sigurno napravili da podržimo rad naših udruženja -rekla je Runićeva.

Autor: redportal.rs

#Arno Gujon

#Drvar

#FBiH

#Pomoć

#Srbija

#projekti

#srbi