Hot je ranije osuđivan na zatvorske i novčane kazne zbog teške krađe, šverca droge, sitne krađe i krivičnog dela vanbračna zajednica sa maloletnicom

Podgoričanin Amir Hot (31) je osuđen na desetomesečnu kaznu zatvora jer je objavom na svom Fejsbuk profilu podsticao na mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne pripadnosti, piše portal Volim Podgoricu.

Presudu je izrekla sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Mooštrokol.

Prema navodima presude, Hot je 6. septembra prošle godine u Podgorici, svestan svog dela, čije je izvršenje hteo, znajući da je zabranjeno, javno podsticao na mržnju prema grupi koja je određena na osnovu nacionalne pripadnosti.

Hot je prilikom prenosa, takozvanog Patriotskog skupa na Trgu Nezavisnosti u Podgorici, koji je bio emitovan na portal stranici Vijesti, sa svog Fejsbuk profila napisao objavu “Srbe na vrbe” uz tri znaka državne zastave

- Optuženi je na ovaj način neodređeni broj lica javno podsticao na mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne pripadnosti - navodi se u presudi.

Hot je ranije osuđivan na zatvorske i novčane kazne zbog teške krađe, šverca droge, sitne krađe i krivičnog dela vanbračna zajednica sa maloletnicom dok je na 60 sati rada u javnom interesu osuđen zbog nanošenja lake telesne povrede.

Autor: Volim Podgoricu

#Amir Hot

#Crna Hronika

#Patriotski skup

#Podgorica

#Srbe na vrbe