Nikšićanin planira da završi 2 auto-puta u Crnoj Gori

Biznismen, lider i osnivač Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović rekao je da su Vladi pre mesec dana poslali "signale" da imaju novi Maršalov plan, da su u mogućnosti da za isti obezbede novac, ali da odgovor još uvek nisu dobili.

- Vidite koliki je lelek zbog kineskog kredita. Sva se Vlada digla na noge i od Brisela do Pariza tražimo milostinju. Tražimo da nam drugi obezbijede sredstva da vratimo kineski kredit. Tamo neki portparol Stan, deseti nivo u EU kaže da neće da vraćaju kredite trećih zemalja, a u stvari kaže: Putuj igumane i ne osvrći se na manastir. Mi možemo obezbediti da dug pretvorimo u koncesiju. Svaka budala ume raditi sa gotovim novcem. Treba biti majstor u ovom vremenu i raditi bez novca - bio je odlučan Davidović.

Što se tiče infrastrukturnih projekata, on je jasno izdvojio glavne:

- To Narodni pokret ovoj državi nudi. Da radimo 3 najglavnija infrastrukturna projekta: da završimo auto-put Bar–Boljare, uradimo auto-put od Debelog Brijega do Ulcinja i da revitalizujemo deo pruge Bar–Beograd kroz Crnu Goru - kazao je Davidović na konferenciji za novinare.

Podsećamo, Crna Gora je tražila pomoć Evropske unije kako bi vratila dug kineskoj državi, koji je uzet za razne infrastrukturne projekte. Ti projekti nisu izgrađeni, a Crna Gora nema sredstava, te su se požalili prijateljima sa Zapada. Međutim, negativni odgovor je došao sa ove adrese.

U medijima se pojavila vest da je pri kraju dogovor srpske i kineske vlade kojim bi Srbija otkupila dug od Kine.

- Mi nemamo kad da čekamo i moramo da se borimo i ovo prezentujemo na najbolji mogući način. Nama ne trebaju medalje, za nas je obezbijeđeno carstvo nebesko - zaključio je lider Narodnog pokreta.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#Daka Davidović

#auto-put bar boljare

#maršalov plan