Prolećno spremanje grada na Savi 💐

GRADIŠKA: Gradska uprava Gradiška, zajedno s komunalnim i drugim javnim preduzećima i ustanovama, ovog proleća radi na ulepšavanju centra grada. U tome im pomažu udruženja građana i organizacije mladih.

Među najvećim poslovima su izgradnja parka za decu koji će biti prepoznatljiv po lavirintu od lavande. 😁 Gradski menadžer Bojan Vujinović je povodom ovoga za Srpska info.com izjavio:

Osim sprava za igru, klupa, ljuljaški, tunela s cvećem, park u blizini Autobuske stanice, čija gradnja je u toku, biće jedinstven po lavirintu od lekovitog bilja, prvenstveno lavande. Deca će imati duplu korist, jer će kroz igru udisati miris i lekovite čestice lavande.

SEĆANJE NA STRADALE U BLJESKU

U parku pored mosta, gde su postavljeni prvi skulptorski radovi nastali na prošlogodišnjoj koloniji u kamenu, do početka maja biće postavljen spomenik posvećen stradalim Srbima u Zapadnoj Slavoniji tokom hrvatske akcije Bljesak 1. i 2. maja 1995. godine. Taj spomenik rade vajar Andrej Mitevski (Makedonija) i Ciprijan Hoprtjan (Rumunija).

Takođe, planira se uređenje obale Save, sadnja cveća i ukrasnog drveća, izgradnja pločnika, trgova, parkirališta, pešačkih staza, okoline stambenih zgrada.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić najavljuje i nove poslove za penzionere i ljubitelje prirode. Gradska uprava i komunalci će u blizini većih stambenih zgrada zasaditi cvećnjake, te ih predati na staranje stanarima, tamo gde oni pokažu spremnost na saradnju i želju da samostalno doprinesu lepšem izgledu svoje sredine. 🌻

Autor: Milan Pilipović / redportal.rs

#Gradiška

#Spomenik

#deca

#lavanda

#lavirint

#uređivanje grada