Zaplena se odigrala u hrvatskoj luci Ploče

Danas je objavljeno da je u luci Ploče na hrvatskoj obali zaplenjena rekorda količina kokaina. Tačnije, pola tone koji je prošvercovan u kontejneru sa bananama iz Južne Amerike.

Kako navodi Jutarnji list, a prenosi portal Kossev zaplena se odigrala još prošle nedelje ali je policija odlučila da ne iznosi događaj u javnost.

Hapšenja nije bilo, jer nije bilo osoba koje su pokušale da preuzmu drogu. Policija je otkrila pola tone kokaina u redovnoj kontroli kontejnera.

Kako navodi Jutarnji list:

Upravo činjenica da nema uhapšenih je najintrigantnija od svega i može ukazivati da je neko kome je droga bila namenjena odustao od primopredaje, da je možda bio upozoren ili imao nekakvu informaciju da je pošiljka pod nadzorom.

Sutra u 14 časova je zakazana konferencija za štampu na kojoj će se izneti detalji ove, treće po redu akcije u kojoj je zaplenjena velika količina droge iz zemalja Južne Amerike koji brodovima doturaju robu na Balkan.

Postoje indikacije da su u ovu akciju uključene i svetski poznate agencije za suzbijanje trgovine narkoticima poput američke DEA i drugih.

Autor: kossev.info

#500kg

#DEA

#Ploče Hrvatska

#Pola tone

#Zaplena

#kokain

#petsto kilograma