Na koverti stavili pečat zabranjeno pisanje ćirilicom

Pisana pošiljka adresirana ćirilicom i upućena na adresu u Novi Sad iz Hrvatske pošte u Mostaru vratila se pošiljaocu u Mostar sa pečatom "zabranjeno pisanje ćirilicom".

Pošta je predata 7. aprila u glavnoj poslovnici Hrvatske pošte u Mostaru, a pošiljaocu se vratila danas. Srbin iz Mostara kome je pošta vraćena rekao je Srni da je Hrvatska pošta Mostar primila kovertu bez problema.

- Pošiljka je bila preporučena s povratnicom i plaćena 16,80 KM. Danas dobijam kovertu nazad. Zbunjen pitam poštara šta je u pitanju. Zajedno zaključujemo da je na koverti nalepnica na kojoj piše "zabranjeno pisanje ćirilicom" i pečat Pošte Zagreb - rekao je Mostarac.

On je istakao da je reč o važnoj pošti koja je trebalo da stigne u Novi Sad u određenom roku. Ovaj Mostarac postavlja pitanja - da li je u BiH službeno pismo ćirilica ili nije?

- Ako pošta nije mogla biti poslata na ćirilici, onda su bili dužni to da mi kažu na prijemu. Ne samo da sam oštećen, jer moji važni dokumenti nisu stigli u roku, nego sam povređen kao čovek i šokiran - rekao je Srbin iz Mostara.

Srna je od Hrvatske pošte u Mostaru zatražila objašnjenje o ovom slučaju, ali je odgovoreno da nemaju portparola, te da će "neko kontaktirati" novinara.

Autor: redportal.rs

#Bosna i Hercegovina

#Hrvatske pošte

#Mostar

#pošiljka

#ćirilica