Marihuanu uzgajao U KONTROLISANIM KUĆNIM USLOVIMA

Laboratoriju za uzgoj indijske konoplje otkrili su, po sudskom nalogu, u ponedeljak opatijski policajci na širem području Opatije. U njoj su pronašli i oduzeli 224 stabljike indijske konoplje visine od 20 do 198 centimetara, 350 semenki konoplje te 16,1 kilogram marihuane ali i nekoliko doza konopljina ulja, piše Jutarnji list.

Takođe, oduzeto je i 20 reflektora, uređaji za vlažnost vazduha, ventilatori i filteri kao i druga oprema za uzgoj u kućnim kontroliranim uslovima. Za te uslove zaslužan je 49-godišnji muškarac za kog su nadležni organi utvrdili da je od januara prošle godine do januara ove godine u prizemlju i potkrovlju kuće u kojoj stanuje, neovlašteno nabavio, zasadio i uzgojio više stabljika konoplje radi dalje prodaje. Krajnji rezultati bila je marihuana te ulje kanabisa.

Policija još sumnja da je prošle godine u novembru u kantice zasadio 224 stabljike indijske konoplje, a za potrebe tajne laboratorije, daleko od očiju javnosti, spojio se na naponski kabl u ulici kako bi izbegao evidentiranje potrošnje električne energije. Stoga je prižioca usluge struje oštetio za najmanje 20 hiljada kuna, a on je na kraju prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te za krađu.  

Autor: Hajdi Karakaš Jakubin / redportal.rs

#Kanabis

#Krao struju

#Krađa struje

#Marihuana

#Opatija

#konoplja