Premijer Hrvatske oštro reagovao na predsednikove reči o Miloradu Pupovcu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da predlog za opoziv predsednika Zorana Milanovića ne bi prošao u saboru, jer je za to potrebna dvotrećinska većina, a podržava ga opozicioni Most, iako, dodao je, smatra da su njegovi nastupi "političko divljaštvo ispod svakog nivoa komunikacije".

Plenković je novinarima u Zagrebu rekao da Milanović vređa sve koji drugačije misle, što je za njega neprihvatljivo, a "katastrofa" je, rekao je, kada javnost to podržava.

Nada se da je malo onih koji to podržavaju, jer to je, kazao je, talog društvenih mreža i "podloga za govor mržnje".

Za napad Milanovića na lidera SDSS-a, koja je članica vladajuće koalicije, Milorada Pupovca, Plenković je rekao da je bio "besprizoran" i da bi predsednik trebalo da mu se izvini, kao i javnosti zbog svega što je izgovorio.

Komentarisao je i Milanovićevo poređenje predstavnika vlasti sa nazivom filma "Ružan, prljav, zao" i rekao da ne želi da se spušta na taj nivo, ali će ustati u odbranu svojih kolega, slobode medija i razotkrivanja netačnih teza, kao i protiv, kako je kazao, banalizovanja procedure izbora predsednika Vrhovnog suda i reforme pravosuđa.

Upitan da li se razmišlja o opozivu Milanovića, Plenković je rekao da taj predlog ne bi prošao u saboru jer je za to potrebna dvotrećinska većina, kao i da ga je podržao opozicioni Most, koji, kazao je, "glumi klerikalnu desnicu".

- Ako se ovako nastavi, može se i o opozivu razgovarati, ali kao što vidimo, to neće proći. Nismo zaboravili ko mu je pomogao da bude izabran... Glume nekakvu klerikalnu desnicu, a u suštini su za predsednika koji dolazi s levog spektra. Tu mislim na Most. To njihovi birači moraju znati - poručio je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Hrvatska

#hdz

#milanovic

#milanovica

#opoziv milanovica

#prenkovic

#smena milanovica